2023-08-20 Norrköping SKK Nordic Domare: Per Lundström

Valpklass 4-6 hanar
Valpklass 6-9 hanar
Valpklass 4-6 tikar
Valpklass 6-9 tikar
Sweetheart
Ung glad fröken som rör sig med glädje i fin balans, mkt goda proportioner mellan benhöjd, mankhöjd samt längd, välbalanserad vinklat men ngt utåttåad idag, stark hals o överlinje, passande benstomme, typisk päls för åldern.
VALP 1 HP Bästa valp
Uppfödarklass valpar
Juniorklass hanar
Alistair’s On The Rocks
Utm typ stående o gående, utm proportioner i huvudet, mkt god bröstkorg för åldern med korrekt djup, utm. Längd på kors, mkt god knä- o hasvinkel, stark välmusklad has, rygg o ländparti utm. Benstomme, vägvinnande lätta steg från sidan. Lite instabil fram.
Bästa junior
JUNKL EXC KK 1 CK BH-1 CERT NORDC BIR

Lärkängen’s King Of My Heart
Utm. Typ o proportioner, kunde ha ngt stabilare blick, mkt bra proportioner mellan skalle o näsan lite avfallande överlinje i rörelse Välkroppad mkt bra benstomme, lite flata tassar, pälsstruktur mkt bra men lite spröd i topparna, mkt kohasig men använder hasorna väl i rörelser.
JUNKL EXC KK 3

Lärkängen’s Laughter In The Rain
Utm typ & helhet, utm. Proportioner i huvudet mkt bra bett, kunde vara lite mer välvd i bröstkorgen, lite tajt armbågar vilket syns i rörelser, utm. Längd i korset, låg svansansättning, välvinklad knä & has, mkt bra pälsstruktur, balanserade sidorörelser, väl glad över sin svans
JUNKL EXC KK 2 CK BHHK 2 R-CERT R-NORDC
Unghundsklass hanar
Old Castlebridge Dark As A Dungeon
Utm. Typ & helhet, utm hals & överlinje som bibehålls i rörelsen, huvud med utm. Proportioner. Stabil blick. Mkt bra bett, balanserad vinklar fram & bak, utm. Kors i längd & bredd, passande benstomme, underullen lyfter pälsen så den ser riklig ut, täckhåren av mkt bra kvalitet. Visas på lös koppel, fint att se 
UKL EXC KK 1 CK BHKL 3
Öppenklass hanar
Championklass hanar
Veteranklass hanar
Juniorklass tikar
Farmarens Love For Lollipops
Utm typ & proportioner, mkt bra skalle, tillräcklig nosparti, trygg blick, stark hals & överlinje, mkt välvinklad fram & bak, utm. Förbröst, välkroppad, utm päls kunde ha lite mer enthusiasm i rörelser men är mkt välbalanserad o får ut steget väl.
JUNKL EXC KK 1 CK
Unghundsklass tikar
Highland’s Society Nothing But Prec
Utm. Typ, mkt bra skalle men kunde ha mer nosparti, bra bett, mkt bra längd o vinkel på överarm mkt bra bröstkorg i sin välvning & längd, långt kors, kunde bära svansen bättre mkt bra knä & has korrekt päls i lagom mängd, lite lös kommande & gående, lätt & balanserad från sidan.
UKL EXC KK 1 CK

Old Castlebridge Do You Love Me
Mkt god typ, trevligt huvud & uttryck Bra bett, lite knappt vinklad fram, lite kort bröstkorg, långt men mkt avfallande kors, blir lite underställd i rörelser, mkt bra päls, men är tovig på mjukmage, vilket stör henne i rörelse, där hon blir lite knapp & kort
UKL VG KK 2
Öppenklass tikar
Alistair’s Foxy Lady
Utm. Typ & helhet, härlig huvud & uttryck, mkt bra hals & överlinje, stramheten behålls i rörelser välvinklad med välvälvd bröstkorg, utm. Förbröst, utm. Benstomme & tassar rör sig mkt balanserd från alla håll
ÖKL EXC KK 2 CK BTKL 2 R-CERT R-NORDC

Alistair’s Jenny On The Block
Utm. Typ & helhet, skalle som kunde vara ngt bredare men bra proportioner i längden, stark hals & överlinje, tillräcklig förbröst, mkt bra bröstkorg, bra längd mkt god bred i korset, utm. Pälsstruktur rör sig mkt lätt från sidan, lite lös fram, bra bak
ÖKL EXC KK 3

Farmarens Caledonian Delight
Utm. Typ, lite utåttåad fram & bak, skulder-överarm kunde ha bättre vinklad vilket hade gett bättre stöd till armbåge, mkt bra bröstkorg, utm. Längd på korset men ngt smalt, mkt bra knä & has, rör sig väl & balanserad fram & bak, utm. Gående & kommande, utm. Päls.
ÖKL EXC KK 4

Silver Diadem When Magic Shows Up
Utm typ & helhet, lätta låga effektiva rörelser på lös koppel, utm. Vinklad fram & bak, välkroppad, med mkt bra förbröst, härlig bredd & längd på korset, utm tass & benstomme, korrekt päls, utm. Temperament
ÖKL EXC KK 1 CK BTKL 1 CERT NORDC BIM

Västerskog Delight Minja
Mkt bra typ & helhet, ger ett lite knappt intryck, lite knappt i front & bakdelsvinkling, blir utåttåad runtom vilket syns i rörelseschema, bra hals & överlinje, utm päls, en mjuk & trevlig men behöver lite mer självförtroende plus i kanten till handlern som gör det bästa av situationen med mjuka händer fortsätt så
ÖKL VG
Championklass tikar
Old Castlebridge Consider Me Cute
Utm typ & helhet, visas i lös koppel i perfekt balans, långt lätt steg, mkt välvinklad fram & bak, mkt god kropp & förbröst passande benstomme & tassar rör sig parallelt kommande & gående, utm. Päls
CHKL EXC KK 1 CK BTKL 4
Veteranklass tikar
Alistair’s You Only Live Once
Utm. Typ & helhet, stram överlinje gående & stående, rör sig med lätthet som gör de yngre damerna avund, välvinklad fram & bak utm. Längd & bredd i kors, passande benstomme & tassar utm. Päls, mkt bra huvud med fina proportioner mkt bra bett, fin muskulatur
Bästa veteran
VETKL EXC 1 CK BTKL 3
Avelsklass
Uppfödarklass
Alistair’s
(Alistair’s On The Rocks, Alistair’s Foxy Lady, Alistair’s Jenny On The Block, Alistair’s You Only Live Once)
Mkt enhetlig grupp, likartade huvuden, med den ändra damen lite annorlunda proportioner, utm. Halsar & överlinjer, mkt balanserade vinklar på alla som gör att de har låga balanserade lätta rörelser, likartade pälsstruktur men av förklarliga själ är yngre gossen inte där än. Mkt kvalitativ grupp, grattis till uppfödaren
UPPFKL KK 1 HP