Valpklass 6-9 hanar
MALANDEX XCITING TIMES
E: MALANDEX MOST XCITING
U: MALANDEX FRENCH XPRESSION AVEC BARC

7 mån härlig pojke av utm proportioner, för åldern väluötvecklad skalle, lagom stop, korrekt bett, korrekt längd på nosen, vällagd skuldra, korrekt överarm, korrekt form och längd på bröstkorg,korr kors, lagom benstomme, välvårdad riklig valppäls, rör sig,väldigt balanserat för åldern men långt vallhundssteg, härlig helhet
1a HP, BIS 2
Juniorklass hanar
LÄRKÄNGEN’S LAUGHTER IN THE RAIN
E:
ALISTAIR’S UPPERCUT
U: LÄRKÄNGEN’S FOREVER IN YOUR MIND

12 mån glad hane, av goda proportioner, tillräcklig parallellit huvudet härligt uttryck, knappt bett, tillräcklig underkäke, välvinklad runt om, välkroppad för åldern,korrekt kors, välvårdad riklig päls, korrekt struktur på kommande, rör sig med långa marktäckande steg med korrekt attityd
Excellent, 1a, CK
 
BEASTLY’S WINTER NIGHT
E:
BEASTLY’S FIDDLER IN THE NORTH
U: BEASTLY’S KILTLIFTER

10 mån, glad hane av utm typ o proportioner, tillräcklig parallell i huvudeet, ngt knappt bett, välvinklad, korrekt bröst korg, bra rygg o kors, alldeles underbar muskelkondition, lagom benstomme, välvårdad riklig päls, där den rät strukturen är i kommande, rör sig med nmjuka låga vallhundssteg o härlig attityd
Excellent, 2a, CK
  
BEASTLY’S LOVE FOR LOVE
E: BEASTLY’S FIDDLER IN THE NORTH
U: BEASTLY’S KILTLIFTER

10 mån, hane av bra storlek, utm proportioner i höjd o längd, god parallellitet i huvudet, bra längd i nosen, bra bett, tillräcklig underkäke, vällagd skuldra korr överarm, välformad bröstkorg m tillräckligt långt bröstben, aningen brant i korset, lagon benstomme, välvårdad päls, där den rätta strukturen är i kommande, rör sig änne trång bak men bra från sidan, trevligt temperament
Excellent, 3a, CK
Unghundsklass hanar
Öppenklass hanar
AWNIESCOT’S ROCKERY MASTER
E:
BLOODY LUXURY XUBERANCE
U: AWNIESCOT’S FAERIE FLORIN
 
5 år hane av god storlek o typ, önskar bättre parallellitet i huvudet, lagom stop, skuldran kunde vara bättre tillbakalagd, korrekt form på bröstkorgen, ngt brant i korsret, lagom benstomme, korrekt pälskvalitet, rör sig med bra lågt o långt steg men ryggen är mjuk både i stående och gående, trevligt temperament
Excellent, 1a, CK, CERT, NORDC, SE UCH, BIM
 
OLD SMUGGLER’S BLOCKBUSTER
E: OLD SMUGGLER’S SUBZERO HERO
U: OLD SMUGGLER’S JAZZKATTEN
 
2 år3mån, trevlig hane av goda prop, härlig paralellitet i huvudet, korrekt bett, vällagd skuldra, men ngt kort i överarmen, välformad bröstkorg, bra rygg o kors, kunde ha ngt mer muskler, lagom benstomme, rör sig med härligt flyt och korrekt attityd
Excellent, 2a, CK, R-CERT, R-NORDC
 
SHINUBA’S XCITING FUTURE
E: BEARDMARKED’S TROLL ON PAROLE
U: XAVERIE VANILKA
 
4 år hane, reslig, där tyvärr den enorma pälsen stör helhetsintrycket, bra paralell i huvudet, korr bett, vällagd skuldra korr överarm, välformad bröstkorg, aningen brant kors, aningen övervinklad bak pga av detta slutande rygglinje, lagom benstomme,behöver mkt mer muskulatur bak, trevligt temperament
Very good, 3a
Juniorklass tikar
BEASTLY’S ROSELIN INN
E: BEASTLY’S FIDDLER IN THE NORTH
U: BEASTLY’S KILTLIFTER
 
10 mån, väldigt söt tik av utm proportioner, god paralellitet i huvudet skallen ska änneu sätta ,korr bett, önskar kraftigare underkäke, rastypiskt vinklad runt om, korrekt längd och form på bröstkorgen, lagom benstomme, super könsprägel, rör sig med korrekt vallhundsattityd, välbalanserad.
Excellent, 1a, CK
 
BEASTLY’S LADY MARY ANN
E: BEASTLY’S FIDDLER IN THE NORTH
U: BEASTLY’S KILTLIFTER
 
10 mån, väldigt söt tik med goda proportioner, god paralellitet i huvudet, korrekt bett, vällagd skuldra, korrekt överarm, lovande bröstkorg, välvinklad bak, korrekt kors, o svans, korrekt pälskvlitet i kommande, rör sig med bra steg när hon själv vill.
Excellent, 2a
 
Unghundsklass tikar
OLD SMUGGLER’S RHAPSODY IN BLUE
E: FARMARENS NEW INVESTMENT
U: OLD SMUGGLER’S FROZEN DREAMS

snart 2 årig tik, med bra proportioner, tydlig könsprägel, trevligt uttryck, korr bett, vällagd skuldra, ngt rak överarm, välformad bröstkorg, lagom benstomme, önskar ngt tydligare knä, aningen brant i korset, rör sig m tillräckligt steg, korrekt attityd
Excellent, 1a, CK
 
FARMARENS LET’S POP POP POPCORN
E:
FARMARENS TAKE ME TO THE CIRCUS
U: HONEYTASTE FASHION STAR
 
16 mån tik, väldigt stor, kunde ha bättre könsprägel, välutvecklad skalle trevligt uttryck m korrekt uttryck, kort nacke pga brant skuldra, rak överarm, ngt flat bröstkorg, lagom benstomme, päls av korrekt kvalitet, rör sig trångt bak, från sidan balanserat, kunde täcka marken bättre.
Very good, 2a
Öppenklass tikar
FARMARENS CALEDONIAN DELIGHT
E: FARMARENS XPLOSION IN BLACK
U: FARMARENS NONESUCH

5år, snygg tik, som skulle vara till sin fördel med aningen mindre pälsmassa, tydlig könsprägel, bra paralellitet skallenos, härligt uttryck, korr bett, underkäken kunde vara ngt djupare, välvinklad runtom, välformad bröstkorg, aningen lång i länden, bra kors, lagom benstomme, päls av härlig kvalitet, men får absolut inte bli rikligare, rör sig med långt lågt vallhundsteg, trevlig helhet.
Excellent, 1a, CK, CERT, NORDC, SE UCH, BIR
 
BEASTLY’S COUNTRY FUDGE
E: KINDLE PASSION BELGIAN CHOCOLATE
U: BEASTLY’S KILTLIFTER

2 år söt tik av goda prop, härlig skalle, god paralellitet i skalle nos, korrekt bett, korrekt längd i nosen, vällagd skuldra, aningen kort överarm, välformad bröstkorg m korrekt lång bröstben, bra rygg o kors, välvinklad bak, i härlig muskelkondition. päls av korrekt kvalitet men får absolut inte bli rikligare, rör sig med vallhundsattityd med lågt steg, trevlig helhet
Excellent, 2a, CK, R-CERT, R-NORDC
 
OLD SMUGGLER’S HOLLYWOOD
E:
SE UCH OLD SMUGGLER’S SUBZERO HERO
U: SE UCH,SE JV-19 OLD SMUGGLER’S JAZZKATTEN

2 år 3 mån, trevlig tik av goda proportioner, aningen smal i skalle men god paralellitet, korrekt bett, aningen brant skuldra korrekt aöverarm, välformad bröstkorg, bra rygg, aning brant i korset, välvinklad bak, för dagen aning mjuk i pälsen, rör sig med bra steg men lyfter gärna svansen pga korset
Excellent, 3a
 
ALISTAIR’S MILLION DOLLAR BABY
E:
BRAEMOOR’S SPITFIRE
U: ALISTAIR’S EDITION DE LUXE
 
2 år trevlig tik av goda prop, bra paralell i huvudet, trevligt uttryck, korrekt bett, välvinklad runtom, välformad bröstkorg, bra rygg aning brant kors, lagom benstomme, korrekt pälskvalitet, rör sig med tillräckligt steg, lyfter gärna sin svans pga korset, trevlig attityd
Excellent, 4a
 
BEARDMARKED’S BLISSFUL BOUQUET
E:
BEARDMARKED’S ZERO THE HERO
U: LOVERDOSE DES BERGERS DES MILLE ET

3 år tik m goda proportioner, aningen smal kalle men god paralellitet skalle nos, bra längs på nosen, korr bett, vällagd skuldra aningen kort överarm, välformad bröstkorg av korr längd, bra ryggo kors, önksr aningen tydligare knä, välmusklad, tillsräckligt lång svans, aningen hög i svansfästet, korrekt pälskvalitet, pälsen får ej bli rikligare, rö sig me d bra steg men faller ngt fram i rörelse, kunde visa ngt mer attityd
Very good
Veteranklass tikar
LOVERDOSE DES BERGERS DES MILLE ET
E: BEARDMARKED’S SIGHT FOR SORE EYES
U: GUESH PATTI DES BERGERS DES MILLE E
 
8 år tik av trevlig typ o proportioner, god parallellitet i huvudet, bettet korrekt, vällagd skuldra, tillr lång överarm, välformad bröstkorg med rastypisk köl, bra rygg o kors, aning mjuk i muskulaturen, tillr lång svans, korr pälskvalitet, även om underull fattas för dagen, rör sig smidigt med korrekt beardisattityd
Excellent, 1a, CK
Uppfödarklass
Kennel BEASTLY’S
gruppen består av 2 olika kombinationer, tydlig könsprägel, samtliga fina i anatomin,samtliga tillräckliga underkäkar, fin paralellitet i
huvudena, vallhundsattityd rakt igenom, trevliga temperament
1. HP