2023-01-05 kritiker SKK Göteborg, Sonny Ström

Valpklass 6-9 hanar
Alistair’s On The Rocks 
hanvalp med utm proportioner, bra könsprägel, välformat huvud med fint uttryck, bra nosparti, välurna öron, utm topline, välvinklad ,välkroppad med bra svans, prima ben och tassar, står korrekt, välgående, lite lös i fronten, valppäls bra färg och tecken, trevlig och välvisad.
1:a, HP

Happy Landing Jafee 
8 månader, utm proportioner och könsprägel, välformat huvud med bra uttryck, bra nosparti, vackra ögon, välburna öron, utm hals och rygg, välvinklad med prima ben och tassar, bra bröstkorg, ballanserat steg, lös fram, övergång till vuxenpäls, bra färg och tecken.
2:a, HP
Unghundsklass hanar
Old Highland’s Puzzle De Luxe
ganska stor unghund, maskulint välformat huvud, tillräckligt stop, mörka ögon i harmoni med päls, välburna öron, stor fin nostryffel, tänder och bett ok, fin topline, tillräcklig bröstkorg, lite trång i fronten, prima ben och tassar, välvinklad, effektiva rörelser, utm pälskvalitet ej i bästa päls bra färg och tecken
EX, 1:a
Öppenklass hanar
Beastly’s MR JJ 
4 årig hane med bra könsprägel, maskulint huvud och uttryck, flat skalle, vackra ögon välburna öron, tänder och bett ua, bra hals och rygg, lite avfallande kors, välvinklad fram , tillräckliga vinklar bak, bra bröstkorg, rör sig med ganska bra ballans, löst fram, utm päls färg och tecken, i lite högt hull, trevlig välvisad
EX, 1:a
Championklass hanar
Heather Mist Rebel Rebel 
hane 5 år, utm könsprägel och proportioner, vackert välformat huvud, utm nosparti, vackra ögon välansatta välburna öron , fin nostryffel, tänder och bett ok, utm topline, prima bröstkorg ben och tassar, välvinklad, står korrekt, lite trång bak, välgående från sidan, utm färg päsl och tecken, välvisad.
EX, 1:a, CK, BH-1, CACIB, BIR

Goonie’s Knight To Remember 
championhane med fina proportioner, välbyggd, maskulint huvud och uttryck, en aning avrundad i skallen, välformat nosparti, vackra ögon, välburna öron, tänder och bett ok, valvinklad, välkroppad, kunde ha lite mera förbröst, prima ben och tassar, välgående, utm päls färg och tecken.
EX, 2:a, CK, BH-2, R-CACIB
Veteranklass hanar
Honeytaste James Grieve 
Honeytaste James Grive
11 årig hanhund, bra könsprägel, ganska bra könsprägel och proportioner, välformat maskulint huvud, med fina ögon och uttryck, bra nosparti, utm hals och rygg, bra svans, tillräcklig bröstkorg utm ben och tassar, ganska välvinklad, rör sig med bra ballans, lite trång bak, lös fram , bra pälskvalitet färg och tecken, trevlig.
EX, 1:a
Juniorklass tikar
Shorelines Her Highness 
14 mån, ganska fin modell, feminint huvud och uttryck, en aning avrundad i skallen, vackra ögon, välburna öron, fin nostryffel, bra hals och rygg, kunde ha lite mera längd i kroppen, välvinklad, tillräcklig bröstkorg, utm ben och tassar, välvinklad, rör sig med ganska bra ballans, bra svans, utm päls färg och tecken.
EX, 1:a

Rosaturmalin 
junior tik med ganska goda proportiner och könsprägel, feminint huvud och uttryck, vackra ögon , fin nosspegel, aning avrundad skalle, välburna öron, fin topline, ännu lite tunn och outvecklad, utm ben och tassar, kohasig, välvinklad, rör sig med ganska gott marktäckande steg, lös fram, utm pälskvalitet, ej i bästa päls, behöver lite ringträning.
VG, 2:a
Unghundsklass tikar
Typografen’s Quick Quiz 
ungtik med fin helhet, bra proportioner, välformat huvud, härligt uttryck, välburna öron, vackra ögon, fin nostryffel, tänder och bett ok, en aning avrundad i skallen utm topline, ganska välkroppad men kunde ha lite mera förbröst, välvinklad, står korrekt på prima ben och tassar, välgående med fin ballans, lite trång fram, utm pälskvalitet, färg och tecken, trevlig välvisad
EX, 1:a, CK, BT-4

Old Castlebridge Concider Me Cute 
20 månader, ganska tilltalande, feminint huvud och uttryck, kunde ha lite mera bredd i skallen, den samma är även en aning avrundad, välburna öron, vackra ögon, fin nortryffel, utm hals och rygg , en aning avfallande rygg, prima ben och tassar, bra bröstkorg, kunde ha lite mer förbröst, välvinklad, fria rörelser med bra ballans, lite trång fram, utm pälskavlitet, färg och tecken, trevlig.
EX, 2:a

Alistair’s Looks And Smiles 
1,5 år, ganska bra storlek och modell, feminint huvud och uttryck, ngt avrundad skalle, välburna öron, vackra ögon, tänder och bett ok, bra hals och rygg, välvinklad, lite kohasig, bra ben och tassar, kunde ha lite mer volym i bröstkorg och förbröst, rör sig ballanserat, trångt fram, bra pälskvalitet färg och tecken, välvisad.
EX, 3:a

Farmarens Join The Party 
20 månader, ganska bra proportioner, feminint huvud och uttryck, ngt avrundad i skallen, den samma kunde även ha lite mera bredd, vackra ögon, tänder och bett ok, bra hals och rygg, tillräcklig bröstkorg, kunde ha mer förbröst, utm ben och tassar, välvinklad, rör sig trångt fram, bra ballans från sidan, utm pälkvalitet, ej i bästa päls, bra färg och tecken, trevlig
VG, 4:a
Öppenklass tikar
Valltorpets Worth The Wait 
2 årig tik, ganska bra proportioner, välformat huvud, där skallen är aning avrundad, vackra ögon, välburna öron, tänder och bett ok, fin hals och rygg, välvinklad, ganska bra bröstkorg lite fattigt förbröst, prima ben och tassar, rör sig med bra ballans och drive, lite lös fram, bra pälskvalitet färg och tecken, trevlig, välvisad.
EX, 1:a

Heather Mist Having A Blast 
5 år, ganska bra proportioner och feminint huvud och uttryck, lite avrundad skalle, välburna öron, vackra ögon , tänder och bett ok, bra hals, rygg, lite avfallande kors, ngt kort bröstkorg som kunde vara mer utvecklad, ganska välvinklad, lite kohasig, utm ben och tassar, rör sig ganska ok, kunde ha lite mera drive, lite lös fram,utm pälskvalitet, färg och tecken.
VG, 2:a

Happy Landing Gemmalynn 
3,5 år, ganska bra proportioner och könsprägel, feminint uttryck, en aning avrundad skalle, kunde ha mera bredd, vackra ögon, tänder och bett ua, välburna öron, bra hals, kunde vara lite stramare i ryggen, ngt avfallande kors, bra bröstkog kunde ha mera förbröst, utm ben och tassar, välvinklad, rör sig med ganska bra ballans, trång fram, bra pälskvalitet färg och tecken, trevlig.
VG, 3:a

Hillbacka Compassion 
3,5 årig tik, ganska bra proportioner, bra könsprägel, kunde ha lite mera bredd i skallen densamma är ngt avrundad, vackra ögon, tänder och bett ok, välburna öron, bra hals, kunde vara lite stramare i rygglinjen, ganska välvinklad, bröstkorgen en aning kort, kunde ha lite mera förbröst, bra ben och tassar, rör sig med bra steg, hastrång lite lös fram,bra pälskvalitet, ej i bästa päls, bra färg och tecken
VG, 4:a

Vallklanens Wait And See 
öppen tik med bra könsprägel, ganska bra bredd och plan skalle, vackra ögon, välburna öron, bra nostryffel, tänder och bett ua, utm hals och rygg, kunde ha mer volym och längd i bröstkorg, lite fattigt förbröst, prim ben och tassar, tillräckliga vinklar, rör sig med ganska god ballans, lös fram, bra svans, bra pälskvalitet men ej i bästa päls, trevlig.
VG
Championklass tikar
Heather Mist Million Reason’s 
2,5 årig tik, med utm helhet, härligt huvud och uttryck, utm bredd i skallen, vackra välformade ögon, prima nostryffel, utm öron, tänder och bett ok, prima topline, välkroppad, välvinklad, rör sig med marknära effektivt steg, stabil i front och has utm päls färg och tecken, trevlig, välvisad.
EX, 1:a, CK, BT-1, CACIB, BIM

Alistair’s Edition De Luxe 
Alistair’s Edition de Luxe
tik på den större sidan, utm könsprägel, välformat huvud, fint uttryck, vackra ögon, välburna öron, bra bredd i skallen, tänder och bett ok, utm topline, ganska välkroppad, aning avfallande kors, prima ben och tassar, rör sig med fin ballans, lite trång bak, utm päls färg och tecken, trevlig välvisad.
EX, 2:a, CK, BT-3, R-CACIB

Goonie’s Keep Shining 
6 årig tik, ganska fina proportioner, välformat huvud, fint uttryck, tänder och bett ok, välburna öron, stor nostryffel, bra hals och rygg, ganska välkroppad, välvinklad, med prima ben och tassar, fria rörelser med bra ballans, bra pälskvalitet, färg och tecken.
EX, 3:a

Alistair’s Fortune Cookie 
4, 5 år, ganska goda proportioner, ganska välformat huvud, kunde ha lite mera stop, ngt avrundad i skallen, korrekt bett saknar incisiv i överkäken, vackra ögon, bra nos tryffel, välburna öron, bra hals, rygg , ngt avfallande kors, kunde ha lite mera längd i bröstkorgen, välvinklad med bra ben och tassar, rör sig med ganska fint steg, bra pälskvalitet, färg och tecken.
VG, 4:a
Veteranklass tikar
Highflying Under Cover 
8 årig tik, ganska goda proportioner och fin modell, välformat huvud, fint uttryck, vackra ögon, tänder och bett ua, välburna öron, utm topline, ganska välkroppad välvinklad, kunde ha lite mera förbröst, prima ben och tassar, bra svans, fria rörelser med bra ballans, lite lös fram, utm päls färg och tecken, trevlig välvisad.
EX, 1:a, CK, BT-2, CACIB-V, CERT

Honeytaste Mistingnett 
8 årig tik, ganska goda proportioner och könsprägel, feminint huvud och uttryck, kunde ha lite mera bredd i skallen, vackra ögon, bra nostryffel, välburna öron, bra hals och rygg, utm benstomme, bra tassar, ganska välvinklad, bra bröstkorg, kunde ha lite mera förbröst, rör sig med ganska gott steg, lite lös fram och trång bak, bra pälskvalitet, färg och tecken
EX, 2:a